Minister Donner vervangt voorlopig zieke Verdonk

Minister Donner van Justitie neemt voorlopig het werk over van zijn collega Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. De bewindsvrouw werd gistermiddag in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag opgenomen met klachten over ,,onder meer benauwdheid op de borst'', aldus een woordvoerder van Justitie. Verdonk (48) voelde zich in de loop van maandagmiddag niet goed, aldus het ministerie. Vanmiddag lag ze nog ter observatie in het Haagse ziekenhuis. ,,Onderzoek vandaag moet uitwijzen hoe ernstig de klachten zijn'', aldus de woordvoerder. De verwachting is dat ze in ieder geval deze week haar werk niet kan hervatten. Maandag staat in de Tweede Kamer een debat op de agenda met Verdonk over het uitzetbeleid. Ze scherpt niet alleen de regels voor nieuwkomers aan, maar ze wil de komende drie jaar ook 26.000 `oude' asielzoekers uitzetten.