Agassi in halve finale tegen Safin

Andre Agassi heeft vandaag op de Australian Open tegen de Fransman Sebastien Grosjean zijn 26ste partij op rij gewonnen. De Amerikaan bereikte voor de zesde keer de halve finales in Melbourne.

In de halve eindstrijd komt Agassi uit tegen Marat Safin die in vijf sets won van nummer één van de wereld Andy Roddick: 2-6, 6-3, 7-5, 6-7 en 6-4. De andere twee kwartfinales bij de mannen staan morgen op het programma.

Titelverdediger Andre Agassi hoefde niet veel te doen om verder te komen. De 33-jarige tennisser mocht na 37 minuten alweer naar de kleedkamer, omdat zijn tegenstander Grosjean opgaf. De Fransman werd gehinderd door een liesblessure. Agassi leidde op dat moment de partij met 6-2 en 2-0.

Al vanaf de eerste slagenwisseling leek Grosjean niet in goeden doen. Agassi pakte snel een 4-0 voorsprong waarna Grosjean met een pijnlijke grimas op zijn gezicht vroeg om de toernooiarts. Na een behandeling en een pijnstiller probeerde de als negende geplaatste speler nog met een alles-of-niets spelletje tegenstand te bieden, maar aan het begin van de tweede set zag Grosjean dat verder spelen geen zin had.

Agassi liet weten dat hij liever een hele partij had gespeeld tegen Grosjean. Niettemin was de als vierde geplaatste Amerikaan blij met zijn zege op Melbourne Park. ,,Het is jammer dat het zo loopt en voor Grosjean is het erg ongelukkig. Maar er blijft nog genoeg tennis over'', zei Agassi, die in de kleine drie kwartier die hij op de baan stond geconcentreerd en in zeer hoog tempo tenniste.

Agassi lijkt klaar voor een vijfde zege in Melbourne. De laatste drie keer dat Agassi op de Australian Open actief was wist hij steeds de eindzege te pakken. De voormalige nummer één van de wereld ontbrak in 2002 met een blessure. Ook in 1995 was het Agassi die in Australië de hoofdprijs pakte.

De laatste jaren besloot Agassi alleen nog maar uit te komen op een beperkt aantal toernooien. Desondanks wist hij zich vorig jaar nog met gemak te plaatsen voor het toernooi om de Masters Cup in Houston. Daarin werd hij echter voorbijgestreefd door veel jongere tennissers als Roddick en Roger Federer. In Melbourne zal Agassi moeten laten zien of hij de nieuwe generatie nog één keer de baas kan.