Ziekteverzuim in bedrijven daalt

Het ziekteverzuim in Nederlandse bedrijven is in het derde kwartaal van 2003 sterk gedaald. In de periode juli tot en met september nam het ziekteverzuim met bijna een vijfde af ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het ziekteverzuim bij particuliere bedrijven was in het derde kwartaal van 2003 gemiddeld 4,1 procent. Een jaar eerder lag het ziekteverzuim nog op 5,0 procent. Volgens het CBS daalt het verzuim in het bedrijfsleven sinds begin 2003. De afname in het derde kwartaal is sterker dan in de voorgaande twee kwartalen. Bij de rijksoverheid was de afname kleiner. Het aantal ambtenaren dat zich ziek heeft gemeld in de periode juli tot en met september daalde van 6,1 procent in 2002 naar 5,7 procent vorig jaar.