Weer ontslaggolf bij British Airways

Bij British Airways (BA) staat opnieuw een grote reorganisatie voor de deur. De Britse luchtvaartmaatschappij gaat 300 miljoen pond (bijna 440 miljoen euro) bezuinigen. Als gevolg daarvan verliezen zo'n 3.000 mensen hun baan, zo schrijft The Times vandaag. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij heeft bevestigd dat de directie woensdag met een reorganisatieplan naar buiten komt, maar ze wilde geen bijzonderheden geven. Wel zei ze dat er extra maatregelen nodig zijn, doordat als gevolg van eerdere reorganisaties ook de omzet van BA is gedaald. Het transatlantisch verkeer is een belangrijke bron van inkomsten voor British Airways. De aanslagen van 2001 en de aanhoudende dreiging van terrorisme hebben het bedrijf relatief meer parten gespeeld dan Europese concurrenten.