Vijf dichters genomineerd voor VSB Poëzieprijs

De dichters Wouter Godijn, René Huigen, C.O. Jellema, Mustafa Stitou en Henk van der Waal zijn genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2004. Dat heeft de jury gisteravond bekendgemaakt tijdens de slotavond van het schrijversfestival `Aan tafel!' in Amsterdam. De VSB Poëzieprijs, de belangrijkste poëzieprijs in het Nederlands taalgebied, is bestemd voor een bundel Nederlandstalige poëzie die het afgelopen jaar voor het eerst in druk verscheen. Uit een aanbod van 88 dichtbundels koos de jury voor De karpers en de krab van Wouter Godijn, Geen muziek & geen mysterie van René Huigen, Stemtest van C.O. Jellema, Varkensroze ansichten van Mustafa Stitou en De aantochtster van Henk van der Waal. De winnaar van de prijs, die op 14 mei wordt uitgereikt in de Rode Hoed in Amsterdam, ontvangt 25 duizend euro. In de jury zitten Ad Zuiderent (voorzitter), Dirk van Bastelaere, Marjolijn Februari, Martin Reints en Thomas Vaessens.