Componist en trompettist Billy May (87) overleden

Billy May, een met een Grammy gelauwerde Amerikaanse componist, trompettist en arrangeur, is vorige week donderdag in zijn huis in San Juan Capistrano op 87-jarige leeftijd na een hartaanval overleden. May maakte arrangementen van standards als Cherokee, Take the A Train en Serenade in Blue. Hij werkte ook met sterren als Bing Crosby, Frank Sinatra en Glenn Miller. Billy May won in 1958 een Grammy voor zijn album Big Fat Brass en stond bekend om zijn arrangementen met veel fonkelend koper en lang aangehouden saxofoontonen. Maar hij beheerste ook tal van andere stijlen, van swing tot mambo.

May werd geboren in Pittsburgh en brak door in 1938, nadat hij bij het orkest van Charlie Barnet ging werken als arrangeur en trompettist. Later speelde hij bij Glenn Miller, ook leidde hij zijn eigen Billy May Orchestra.