We moeten juist blij zijn met de inval van de VS in Irak

Het artikel van George Soros in Opinie & Debat (17 januari) heeft mij hevig geschokt. Hoe is het mogelijk dat zo'n artikel door een Amerikaans staatsburger geschreven kan worden? Je zou denken dat je met een infiltrant van voor 1990 te maken hebt. We mogen juist heel blij zijn dat de VS de massamoordenaars zoals Saddam Hussein aanpakken en vernietigen.

Meer ontwikkelingshulp, zoals wordt gepropagandeerd, zal zeker niet helpen. Zie de Nederlandse hulp, die nergens heeft bijgedragen aan meer zelfstandige burgers, die hun eigen broek kunnen ophouden.

Mondialisering houdt in dat er meer controle moet komen op burgers uit vreemde landen. Meer controle op illegalen, beknotting van privacy, dat is de prijs die wij betalen voor onze vrijheid.

Colin Powell heeft het juist gezegd, misschien zijn er geen massavernietigingswapens, misschien zijn ze op tijd verstopt in Syrië. Er zijn honderdduizenden Irakezen het land uitgevlucht, zij kunnen nu weer terug om hun eigen land mee te helpen opbouwen.

Alleen daarom was het verstandig van Bush om deze preventieve oorlog te beginnen. Ik ben er trots op, dat onze ex-minister van Buitenlandse Zaken er net zo over dacht en we nu 1.100 man daar in Irak hebben om het land te pacificeren en we mee mogen doen in een poging het land op te bouwen.