Reneé Austin: Sweet Talk (Blind Pig 5087, distr. Music&Words)

Als je Austin heet en dan ook nog uit Texas komt, dan moet het goed zitten met je soul. En inderdaad: de roodharige Reneé zingt zoals ze er uitziet: volks en ongelikt.

De meeste liedjes op Sweet Talk schreef ze zelf en je zingt ze zó mee: het swampy `Not Alone', `Pretend we never met' (duet met Delbert McClinton) en de in gospel gedrenkte stamper `Bottom of a Heart'. De entourage is helemaal zoals het hoort, met aanmoedigende koortjes, rammelende piano's en vette afterbeats van de drummer. Niks nieuws dus, maar wel goed en kloppend. Inclusief dat Reneé aan het eind zowel god bedankt als ene Wendy Golstein `for sharing (her) hubby', haar echtgenoot. Zaligheid en zonde horen nu eenmaal bij elkaar, zeker in Texas. Voor veeleters uit de divisie `vet en voedzaam' (Etta James, Janis Joplin, Tina Turner) is het nuttig te weten dat Austins debuut cd Dancin' with Mister Blue via internet nog steeds te koop is.