Minister van Iran spreekt met senator van VS

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Kamal Kharrazi, heeft in de marge van het Wereld Economisch Forum in Davos een ontmoeting gehad met de Amerikaanse senator Joseph Biden. De Verenigde Staten en Iran onderhouden geen diplomatieke betrekkingen en contacten op hoog niveau tussen de twee landen zijn zeer zeldzaam. Kharrazi en Biden, lid van de Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Senaat, spraken anderhalf uur met elkaar in een ruimte die zichtbaar was voor journalisten. Na afloop van de ontmoeting wilden zij niets zeggen. Washington heeft Iran betiteld als een deel van een `as van het kwaad' en een schurkenstaat, omdat het land terroristen zou steunen en nucleaire wapens zou ontwikkelen. Recent is de relatie tussen de twee staten iets verbeterd, vooral nadat Teheran zich bereid verklaarde om meer internationale inspecties van haar nucleaire faciliteiten toe te staan.