Leerling fabriceert docentenshooter-spel

Het Heerenlanden College in Leerdam heeft gisteren een 16-jarige leerling geschorst omdat hij een internetspel had ontwikkeld waarbij docenten virtueel konden worden neergeschoten. Dat heeft directeur P. de Graaff van de onderwijsinstelling gisteren gezegd.

Docentenshooter heette het spel en het is inmiddels van de website gehaald. Direct nadat de leiding van de school werd getipt, is de leerling uit de les gehaald en naar huis gestuurd. De school praat maandag met hem en zijn ouders.

Wie het spel wilde spelen, moest een code intikken maar die circuleerde vrij op internet – het was het geboortejaar van de maker. Na het betreden van de site kreeg de bezoeker een waarschuwing. ,,Als je een erg zwakke maag hebt – of bang bent om eng te gaan dromen – verlaat dan deze site en ga met lego spelen of iets dergelijks.'' Op de site konden bezoekers schieten op foto's van diverse leraren van de school.

De directeur denkt dat het gaat om een ,,ongelukkige grap'', maar neemt de zaak hoog op. ,,Het is een zaak die niet kan en we hebben meteen ingegrepen. Het is waarschijnlijk een misplaatste poging om leuk te doen. Het zijn jonge kinderen die soms niet helemaal beseffen wat ze doen.''

Volgens de maker van het spel heeft hij het vóór de moord op onderdirecteur Hans van Wieren van het Terra College vorige week gemaakt. Hij zegt dit in een korte reactie op internet. ,,Het was een site voor een paar vrienden en ik ben vergeten om hem er weer af te halen'', aldus de scholier.

,,Het was gewoon grappig bedoeld toen, ik ben echt niet van plan iemand kwaad te doen, en natuurlijk heb ik er achteraf spijt van. Ik had er geen slechte bedoelingen mee.''