Geef Fransen de béret als nationaal hoofddekstel 1

Het was geen verstandig besluit van de Fransen om op scholen hoofddoekjes voor moslimmeisjes te verbieden en inderdaad: ,,Als het regent in Parijs, druppelt het in België.'' (NRC Handelsblad, 12 januari). Het is nu de vraag wat dat voor wateroverlast in Nederland zal opleveren. De oplossing is natuurlijk om een schooluniform in te voeren met bijbehorend nationaal hoofddeksel. Dit kan dan door iedereen naar behoeven worden gedragen. In Frankrijk lijkt mij de béret het meest geschikt aangezien de hele wereld daarmee de Fransen reeds identificeert.

Ik wil ook pleiten voor uniformering van leerlingen van het voortgezet onderwijs. Voorbij de merkgekte, de tatouages, navelpiercings en de veelal onsmakelijke te dikke buikjes van onze tienermeisjes. Wanneer de leraren zich dan ook nog laten aanspreken met mijnheer en niet Piet, dan ben ik er van overtuigd dat het wel weer goed komt op onze scholen en tevens de integratie een goede dienst wordt bewezen.