FIFA-voorzitter tegen `bodysuits'

FIFA-voorzitter Sepp Blatter is geen voorstander van de `bodysuits' waarmee Kameroen vanaf komende week wil spelen tijdens het toernooi om de Africa Cup in Tunesië. Het shirt en de broek van het nieuwe ontwerp zijn uit een stuk vervaardigd. Blatter was niet onder de indruk: ,,Als ze daarin spelen, is dat tegen de regels van het spel''. De Zwitserse bestuurder vindt het onbegrijpelijk dat de kledingfabrikanten niet vooraf wilde overleggen over nieuwe outfits. ,,Dan zouden we hun hebben verteld dat het niet acceptabel is.'' Overigens kan Kameroen waarschijnlijk wél in de pakjes spelen, aangezien de FIFA pas in februari vergadert over de tenues. Blatter baarde vorige week nog opzien door te stellen dat vrouwen in strakkere broekjes zouden moeten voetballen. Hij trekt zich niets van de kritiek aan. ,,Vrouwen zouden niet moeten klagen, maar applaus moeten geven voor wat ik heb gezegd. Het zou het vrouwenvoetbal weer op de voorpagina's brengen. Ook in landen waar de sport nu niet populair is.''