Aangifte van Bik in dopingaffaire

Bestuursvoorzitter Michel Bik van de ploeg Powerplate wil namens de Noorse wielrenster Anita Valen aangifte doen tegen Ruud Verbeek, de voormalige verzorger van de vrouwenformatie. Bik reageert hiermee op de aangifte die Verbeek met ploegleider Ton Vrolijk afgelopen donderdag tegen hem heeft gedaan wegens smaad. Bik beschuldigde Verbeek en Vrolijk eerder van het opzettelijk drogeren van de Noorse Valen en het stelen van fietsen. Valen reageerde vorig jaar positief op het gebruik van cafeïne. ,,Ik ontving gisteren een mail van Anita Valen waarin zij met zoveel woorden benadrukte dat zij geen cafeïnepillen heeft genomen'', verklaarde Bik gisteren. ,,Dit stemt overeen met informatie die ik al eerder van een derde had ontvangen. Ik zie voor Ruud Verbeek geen enkele uitweg meer.''