Verder verschenen:

Naast de populaire series Jeremiah en De torens van Schemerwoude waagt tekenaar Hermann zich steeds vaker aan `one-shots'. Die zijn net iets gewelddadiger dan de series. Zo ook Zhong Guo (Dupuis, €12,95) dat hij op een scenario van Yves H. tekende. Een geheim agent verprutst een spionagemissie in China en zoekt een veilig heenkomen in de Amerikaanse ambassade. Het wordt allemaal erg ingewikkeld als er een kloon opduikt die hem probeert te vermoorden.

Pieter de Poortere is een Belgisch talent dat met Boerke al snel een cultreputatie verwierf. De combinatie van een Dick Bruna-achtige tekenstijl en korte, tekstloze verhalen die steevast met een cynische clou eindigen (meestal zelfmoord of een gruwelijk ongeluk) zet veel mensen op het verkeerde been. In de tweede bundeling (Bries, €11,80) vergaat het Boerke al niet veel beter. Het grootste verschil is dat Boerke minder boer is geworden, maar meer een blanco personage dat allerlei rollen kan spelen (van monster van Frankenstein tot Palestijnse zelfmoordcommando). Ook komt het vrouwelijke personage `Hoerke' weer regelmatig in beeld. Zie ook www.boerke.be

Homostrips zijn zeldzaam en Tom Bouden staat in dit genre op eenzame hoogte. Voor Herman, de lichtrode ridder (Oog & Blik, €7,95) werkte hij samen met Kim Duchateau. Herman handelt over de heldendaden van een in roze, nee, verbeter, lichtrode tenue gestoken ridder. Steevast moet hij de bewoners van het land Fotocopië verbeteren als ze hem weer respectloos `De roze ridder' noemen. Zijn missie in deze maffe parodie op ridderstrips is het redden van de androgyne prins die is ontvoerd.

Van Lorenzo Mattotti verschenen twee boeken. In Tussen vier muren (Oog & Blik, €12,-) legde hij met elegante potloodtekeningen de tederheid tussen twee geliefden vast. De liefde lijkt naarmate het boek vordert af te koelen, tot de man op het laatste plaatje alleen achterblijft.

In het dromerige Angkor (Oog & Blik, €19,95) probeert Mattotti de sfeer van het uitgestrekte tempelcomplex Angkor in Cambodja te vangen. Daarvoor experimenteert hij met zwart-wit, kleur, aquarel, pentekening en gewassen inkt.