Eis levenslang voor twee moorden

Omdat hij de moordenaar zou zijn van zowel de Utrechtse Nadia van de Ven als de Edenaar Anton Bussing, heeft de officier van justitie vandaag voor de rechtbank in Utrecht levenslange geëist tegen de 30-jarige Utrechter P.F. Volgens de officier van justitie zette F. op 1 oktober 2002 een uzi-machinepistool op het hoofd van zijn huisgenote, de 25-jarige studente Van de Ven, en loste vijf schoten. Aan de schietpartij zou een ruzie over een wasmachine in de studentenwoning vooraf zijn gegaan. Tijdens het onderzoek naar de moord op Van de Ven bleek dat de schoten met hetzelfde wapen waren gelost als de schoten die in november 1995 een eind maakten aan het leven van de toen 31-jarige verzekeringsagent Bussing. Deze werd in zijn auto in zijn woonplaats doodgeschoten.