Eigen nieuws

Lijmen

Ik had drie beestjes,

3 beestjes van steen.

Een veulentje,

een vogeltje,

en een varkentje.

Ze zijn gevallen,

ze braken stuk,

ik heb ze gelijmd,

`t is bijna gelukt.

Ik heb 3 beestjes,

3 beestjes van steen:

Een volentje

Een veukentje

Een vargeltje

Eigen gedicht van Hannah Boekestijn,

10 jaar, uit Leiden

De charlatans

Bush is lush, zijn hersens moeten gespoeld worden onder de douche.

Hij verkeert constant in een roes.

Balkenende is een ellende.

Tony Blair is vulgair.

Saddam Hussein zit gevangen als een zwijn.

Bin Laden is nog niet verraden.

Sharon is een gezwollen ballon.

We geloven hun praatjes, maar die vullen geen gaatjes.

Eigen mening en ezeltekening van Yangdan Go, 12 jaar, uit Amsterdam

Schaatsfan

Ik heb 9, 10 en 11 januari op de tv naar schaatsen gekeken. Ik houd daar namelijk erg veel van. Het was het Europese kampioenschap in de ijsbaan Thialf in Herenveen. Het was heel erg spannend. Ik vind het jammer dat er heel weinig over in deze krant stond. Ik ben namelijk heel erg fan van Gretha Smit. Over haar stond er wel wát in, maar dat stelde niet veel voor. Ik heb veel bewondering voor haar, omdat ze zo goed kan schaatsen. Ze heeft op dat kampioenschap twee afstanden gewonnen! Ik doe ook een werkstuk en een spreekbeurt over schaatsen, en daarin vertel ik ook iets over Gretha Smit. En ik mag misschien op schaatsles.

Eigen schaatsnieuws van Hilde Kugel, 10 jaar, uit Noordhorn

Piton

Ik ben Jamyl.

Ik ben naar Efteling geweest en 2 keer over de kop in de Piton.

Het was leuk.

Eigen nieuws van Jamyl, 6 jaar, uit Kaag

Een circuskonijn

Ik heb een konijn en die heet Dotje. Hij heeft een buitenren. Het is een grote ronde ren. Ik leer hem kunstjes. Hij kan over een boomstam springen. Met vier pootjes in de lucht! Ik tik de maat met het stokje.

Groetjes van de circusdirecteur

Eigen nieuws en tekening van Daniëlle Baveco, 7 jaar, uit Zeewolde

Crossfiets

We zijn vandaag in het bos geweest. Ik was op de fiets en mijn zus ook. Papa was aan het hardlopen met ons. Toen we langs twee spoorbanen kwamen gingen we linksaf. Papa zei: ,,Kom we gaan crossen!'' en toen viel ik in het zand. Dat was zacht maar ik moest wel huilen. Want het deed pijn aan de linkerkant van mijn been. Toen gingen we verder en toen was ik weer gevallen. Twee keer. Op het midden van de weg waren heuvels. En ik ging met mijn fiets heel hard ervan af. Nu heb ik eigenlijk een crossfiets.

Eigen nieuws en tekening van Constantijn Erasmus,

5 jaar, uit Soest