Vrolijk en Verbeek doen aangifte na bedreigingen Bik

Ton Vrolijk en Ruud Verbeek, tot voor kort respectievelijk ploegleider en verzorger van de wielerformatie Powerplate Bik, hebben bij de politie aangifte gedaan tegen hun voormalige bestuursvoorzitter Michel Bik. Die heeft beiden beschuldigd van het opzettelijk drogeren van de Noorse renster Anita Valen en het stelen van fietsen. Vrolijk en Verbeek wilden aanvankelijk eerst een onderzoek van de wielrenunie KNWU afwachten, maar zij lieten gisteren weten zich bedreigd te voelen. Vrolijk: ,,Bik verzint er elke dag weer wat anders bij. Hij kwam nu via de mail met dreigementen. Bovendien heeft hij assistent-ploegleider Frank van der Goes bedreigd. We zijn nu toch wel bang dat er iets gaat gebeuren en hebben daarom besloten naar de politie te stappen en aangifte te doen.''