Vredesoverleg Burundi geen succes

Vredesbesprekingen tussen de Burundese regering en rebellen van de Forces Nationales pour la Libération (FNL) in het Brabantse Oisterwijk zijn gisteren zonder akkoord beëindigd. De Hutu-rebellen weigeren deel te nemen aan de huidige eenheidsregering, omdat zij eerst willen overleggen met de Tutsi-elite die het land jarenlang regeerde. President Ndayizeye is eveneens een Hutu, en ,,daar hebben wij geen problemen mee'', aldus een woordvoerder van de FNL. Volgens het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken zeiden beide partijen wel af te zullen zien van geweld. De FNL is de enige partij die zich in 2000 niet aansloot bij een vredesakkoord, dat een einde maakte aan een ruim tien jaar durende burgeroorlog in het Afrikaanse land. De oorlog kostte aan zeker 300.000 mensen het leven.