Kans voor 18 schrijvers op Libris Literatuurprijs

Op de vanmorgen bekendgemaakte longlist van de Libris Literatuur Prijs 2004 staan achttien boeken, zeventien romans plus Schaduwkind, P.F. Thoméses verslag van de dood van zijn kind. Een van de romans is een debuut: Slaap van Annelies Verbeke. De jury, onder leiding van Ronald Plasterk, selecteerde daarnaast de volgende, in 2003 verschenen, romans: De Movo Tapes van A.F.Th, Blauwbaards ontwaken van H.C. ten Berge, Buiten is het maandag van Bernlef, Paravion van Hafid Bouazza, Wolfstonen van Herman Franke, De Asielzoeker van Arnon Grunberg, Een schitterend gebrek van Arthur Japin, Het andere gezicht van Mensje van Keulen, Demonen van Gerrit Komrij, Gran Café Boulevard van Tomas Lieske, Malocchio van Geerten Meijsing, Toen kwam moeder met een mes van Nicolien Mizee, Maisroest van Rashid Novaire, Wie scheep gaat van Rascha Peper, De nieuwe man van Thomas Rosenboom, en Zwarte ogen van Ernst Timmer. De shortlist, van zes boeken, wordt op 14 maart bekend gemaakt tijdens een speciale avond in het Amsterdamse Paradiso. De Librisprijs wordt toegekend op 27 april.