Televisie en radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over de familie Poppers en hun worsteling met het persoonsgebonden budget en de commerciële ondernemingen in de gezondheidszorg. Met reacties uit de politiek. Ned.2, 18.20-19.05u.

B&W. De wegens prostitueebezoek afgetreden wethouder Rob Oudkerk praat over columniste Heleen van Royen, prostitutie, de media en zijn toekomst. Ned.3, 19.32-20.03u.

Netwerk. Onder meer een reportage over de vangers van muskusratten in de Krimpenerwaard, die de plaag van de waterdieren nauwelijks aankunnen. De snel groeiende populatie vormt door haar uitgebreide gangenstelsels een bedreiging voor de dijken. De provincie Zuid-Holland wil meer rattenvangers inzetten. Ned.1, 20.30-21.02u.

Nova. Voor de tweede keer vanavond op tv: ex-wethouder Rob Oudkerk. Ned.3, 22.17-23.00u.

DOCUMENTAIRE

Op avontuur. Verslag van de reis van de Brabantse Willie naar de Filippijnen om een echtgenote te zoeken. Met behulp van videobanden heeft hij een `top-3' samengesteld uit het aanbod van trouwlustige vrouwen. Ned.3, 21.05-22.00u.

Panorama: A fight to the death. Over de rol van de BBC, het aanstaande rapport van Lord Hutton naar de vermoedelijke zelfmoord van wapenexpert David Kelly en de positie van de Britse premier Blair. Hutton zal zijn rapport op 28 januari publiceren, een dag na een cruciale stemming over de omstreden verhoging van het collegegeld. Mogelijk oordeelt Hutton dat Blair verantwoordelijk was voor een strategie om Kelly's naam naar buiten te brengen als bron van een BBC-bericht dat de regering de dreiging van massavernietigingswapens had overdreven. BBC1, 21.30-22.55u.

PRAATPROGRAMMA

Krachtstroom. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries en advocaat en presentator Prem Radhakishun over hun leven en ambities. Ned.1, 23.08-23.40u.

KUNST & MUZIEK

Weekend een ander. Rolstoeldanseres Nienke laat de energieke danseres Rasa zien dat haar leven ook in beweging is. Rasa is een toegewijde studente aan een dansacademie en haar angst is om gehandicapt te raken en nooit meer te kunnen dansen. Nienke laat Rasa zien dat het leven niet ophoudt als gehandicapte. Ned.1, 22.40-23.08u.

NPS Klassiek: Meestercursus Elisabeth Schwarzkopf. Zie tv-vooraf. Ned.3, 23.55-020u.

FILM

Corrina, Corrina (Jessie Nelson, 1994, VS). Lichte, interraciale romantische komedie werd tijdens het Cinekidfestival van 1994 bekroond met de publieksprijs. In het Los Angeles van 1959 heeft een 7-jarig halfweesje tientallen kindermeisjes versleten. Dan vindt ze het geluk bij gouvernante Whoopi Goldberg en probeert zij haar aan haar (blanke) vader te koppelen. Veel te schattig, ondanks enkele grimmige voetnoten over rassendiscriminatie. SBS6, 20.30-22.45u., met reclame.

.The Opposite of Sex (Don Roos, 1998, VS). Regiedebuut van scenarist Roos (Single White Female) is een vileine komedie over een gemeen pubermeisje (Christina Ricci), dat politiek-correcte opvattingen over homo's en verschillende soorten liefde aan haar laars lapt. Slimme constructie met voice-over speelt met de verwachtingen en de vooroordelen van de kijker. Canvas, 21.00-22.45u.

Jennifer Eight (Bruce Robinson, 1992, VS). Degelijke standaard-thriller. Uitgebluste rechercheur Andy Garcia stuit op serie moorden in Californisch stadje. De blinde Uma Thurman is een potentieel volgend slachtoffer. Veronica, 22.15-0.25u., met reclame.

Rocky III - The Eye of the Tiger (Sylvester Stallone, 1982, VS). Succesvolle, tweede sequel van populistisch epos over simpele bokser die alles overwint, zichzelf incluis. Ex-wereldkampioen Stallone neemt andermaal de handschoen op. Titelsong haalde top hitparade. BBC1, 0.15-1.55u.

RADIO

Praatschaak. Grootmeester John van der Wiel daagt Nederlandse schaakliefhebbers via radio en internet uit voor een schaakpartij. Vanaf het Corus schaaktoernooi in Wijk aan Zee speelt Van der Wiel met behulp van telefoon en www.coruschess.com met de luisteraars. Radio 1, 20.04-23.00u.

Dubbel-O. In deze uitzending over opvoeding en onderwijs de wijze waarop een kind vertrouwd raakt met het eigen lichaam. Over onder meer `doktertje spelen'. Morgen, 747AM, 11.30-12.00u.