Martin Scorsese maakt tv-serie over Frankenstein

Filmregisseur Martin Scorsese gaat een tv-serie over het monster Frankenstein produceren. Marcus Nispel (die de remake van de Texas Chainsaw Massacre maakte) zal de serie regisseren, medeproducent is Tony Krantz, bekend van de tv-series Felicty en 24. Dat meldt het vakblad Variety.

Dokter Frankenstein en zijn zelfgeschapen monster zijn bedacht door de Britse schrijfster Mary Shelley (1797-1851) en werd in de loop van de film- en tv-geschiedenis al tientallen keren gebruikt. In Scorseses versie speelt het verhaal zich af in hedendaags Seattle. Victor Frankenstein en zijn schepping zijn tweehonderd jaar later nog steeds in leven dankzij genetische manipulaties door de dokter. Het scenario van romanschrijver Dean Koontz heeft naast horror veel van een politieserie. Het monster helpt de politie bij het bestrijden van allerlei nieuwe door de dokter geschapen monsters. ,,We plaatsen de kern van het verhaal – de eeuwige strijd tussen goed en kwaad en de arrogantie van de mens – in de context van vandaag'', aldus Koontz. De serie wordt gemaakt voor kabelkanaal USA Network dat ook de serie Monk uitzendt.