Gemeente Buren wil bewoning huisjes legaliseren

De gemeente Buren wil meewerken aan de legalisering van permanente bewoning van het vakantiepark Lingemeer op voorwaarde dat het de gemeente geen geld gaat kosten. Dit heeft een meerderheid van de gemeenteraad gisteravond besloten. In het recreatiepark staan 340 vakantiewoningen die bijna allemaal permanent worden bewoond. De komende maanden wordt onderzocht wat de financiële gevolgen zijn van legalisering. Buren heeft zich altijd verzet tegen permanente bewoning, maar wil nu gebruik maken van de mogelijkheden die minister Dekker (VROM) provincies en gemeenten biedt om recreatiecomplexen een woonbestemming te geven. De provincie Gelderland, die moet instemmen met een wijziging van het bestemmingsplan, blijft zich verzetten tegen permanente bewoning van recreatiewoningen.