Ex naar Boijmans

Sjarel Ex wordt algemeen directeur van het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen. Dit heeft de gemeente Rotterdam vanmorgen bekendgemaakt.

Ex is nu nog directeur van het Centraal Museum in Utrecht en begint op 1 juni als directeur van het Boijmans. De benoeming van Ex komt niet als een verrassing. Vorige week bevestigde Ex zelf dat hij als enige kandidaat was overgebleven voor de opvolging van de in juni 2003 vertrokken Chris Dercon. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat met Ex is gesproken over diens wens om het huidige tekort aan te vullen: ,,De gemeente staat daar welwillend tegenover, maar heeft nog geen besluit genomen. Dat gebeurt pas in de voorjaarsnota, als er ook een defintief beeld is van de omvang van het tekort.''

Op dit moment zijn het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Van Abbe Museum in Eindhoven nog op zoek naar een directeur. ,,We zijn gesprek met drie kandidaten. Eind februari, begin maart verwachten we een benoeming'', zegt een woordvoerster van het Van Abbe. Het Stedelijk verwacht volgens een woordvoerder het komende half jaar geen benoeming.