Ervaren in opleidingen

Krauthammer International heeft Jan van der Linden (51) benoemd tot algemeen directeur van zijn Nederlandse vestiging. Het trainings- en adviesbureau heeft in Nederland 78 werknemers, onder wie 34 consultants. Van der Linden begon zijn loopbaan na zijn opleiding aan de pedagogische academie, als leerkracht in het basisonderwijs. Daarna werkte hij onder meer in Saoedi-Arabië voor Ballast Nedam, waar hij de interne opleidingen verzorgde. De nieuwe directeur werkt vanaf 1987 bij Krauthammer. De onderneming heeft een eigen internationaal opleidingsinstituut (Krauthammer University) waar de consultants opgeleid worden. Van der Linden heeft hier menig personeelslid opgeleid. ,,Wij kijken samen met onze klanten hoe een bedrijf beter kan renderen. Vaak is er dan een cultuuromslag nodig binnen het management. Wij trainen en begeleiden de directies en managementteams van zo'n onderneming om dat te bewerkstelligen.''

personalia@nrc.nl