Den Haag op de kaart zetten

Het Bureau Den Haag Marketing & Events heeft Peter Rijntjes (40) benoemd tot algemeen directeur. Het bureau moet de stad onder de aandacht brengen van toeristen, maar ook bij de eigen bewoners. Daarvoor organiseert het een groot aantal evenementen om de stad een levendig imago te geven. Rijntjes was tot voor kort directeur van Nemo in Amsterdam. Nadat dit wetenschapsmuseum in 1999, onder de naam Metropolis, in surceance van betaling was gekomen, zorgde hij voor de doorstart onder de naam Nemo. In 2002 en 2003 trok het museum ruim 300.000 bezoekers en had daarmee een gezonde exploitatie. Voordat Rijntjes bij New Metropolis ging werken, was hij in dienst van Walt Disney Attractions. Hij was daar verantwoordelijk voor de kaartverkoop van de attractieparken in Europa en de VS vanuit de Benelux.

personalia@nrc.nl