Aanval Israël lege bases Hezbollah

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben gisteren aanvallen uitgevoerd op twee lege bases van de fundamentalistisch-shi'itische organisatie Hezbollah in Libanon als vergelding voor een Hezbollah-aanval op een Israëlische bulldozer waarbij een Israëlische militair werd gedood. Maar volgens Israëlische commentatoren waren de aanvallen, waarbij geen slachtoffers vielen, plichtmatig en hoopt Israël dat Hezbollah het hierbij laat. Enkele uren voor de vliegtuigen in actie kwamen bevestigde het Israëlische leger de verklaring van Hezbollah dat de bulldozer die de groep maandag met een antitankraket trof, op Libanees gebied opereerde. Volgens een Israëlische militaire woordvoerder was de aanval op de bulldozer vanuit Hezbollahs standpunt bezien legitiem, ,,hoewel niet vanuit het onze''.