Sterke rentree Venus Williams

Venus Williams heeft op de Australian Open een sterke rentree in het tenniscircuit gemaakt. In haar eerste wedstrijd sinds de finale van Wimbledon, een half jaar geleden, versloeg de Amerikaanse haar landgenote Ashley Harkleroad in slechts 51 minuten met 6-2 en 6-1.

De oudste van de twee Williams zusjes kampte lange tijd met een buikblessure. Ze verloor vorig jaar in Londen het laatste duel van haar zus Serena, die door knieproblemen in Melbourne ontbreekt.

Kim Clijsters heeft eenvoudig de tweede ronde bereikt. De deelname van de Belgische was wegens een enkelblessure lange tijd twijfelachtig, maar ze had weinig moeite met de Duitse Marlene Weingartner: 6-3 en 6-2. Clijsters trok zich een paar weken geleden terug uit de Hopman Cup.

Bij de mannen kreeg de Australische tennisser Lleyton Hewitt opnieuw een eenvoudige doortocht. Na de opgave van zijn tegenstanders Martin Verkerk en Carlos Moya in respectievelijk de halve finale en finale van het toernooi vorige week in Sydney, staakte nu zijn Amerikaanse opponent Cecil Mamitt de strijd in de eerste ronde van de Australian Open bij een achterstand van 6-2, 6-4 en 0-1.

De als vijfde geplaatste Guillermo Coria strandde in de eerste ronde. De niet volledig fitte Argentijn verloor met 7-6, 6-2 en 6-4 van de Fransman Cyril Saulnier.