Solliciteren

De burgemeester en negen boeren in zondags pak ontvangen mij voor het sollicitatiegesprek. Ik wil wel griffier worden. De eerste vraag luidt: wat doet uw man? Ervan uitgaande dat het een slecht gekozen openingsvraag is, antwoord ik dat hij arts is. Het antwoord valt niet in goede aarde. Zijn diensten vormen een risico voor mijn beschikbaarheid.

Volgende vraag. Of ik van plan ben mij ziek te melden als mijn kinderen ziek zijn? Als de burgemeester met een vette knipoog meedeelt dat hij het leuk vindt mij in het echt te zien, zoek ik naar een verborgen camera.

De volgende dag word ik opgebeld: ,,Binnie d'r één van Henk en Jennie? Dan hepk nog met oe moeder op 't amateurtoneul uzzeten!''

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik. Op deze site staan ook de spelregels van de ik-rubriek.