Poppodia trokken 3,4 miljoen bezoekers in 2002

De Nederlandse poppodia trokken in 2002 3,4 miljoen bezoekers. Naar popconcerten gingen 1,38 miljoen mensen en naar dance-avonden 1,42 miljoen. Er waren dat jaar 20.000 optredens van popgroepen en dj's, waarvan driekwart van Nederlandse afkomst. De cijfers zijn gebaseerd op de jaarverslagen van de 64 bij de Vereniging Nederlandse Poppodia aangesloten podia. Volgens VNP-directeur S. Weide is het voor het eerst dat er cijfers over de branche bekend zijn geworden. Slechts een aantal vooral kleinere podia is niet bij de vereniging aangesloten. Daarom schat Weide dat het bezoekcijfer een marge van ongeveer 100.000 heeft. In de branche werkten 5759 mensen, waarvan de helft in loondienst. Een derde van de banen was ingevuld met vrijwilligers, een zesde met Melkertbanen.