Lichamen Baarn van vermist paar

De stoffelijke resten die de Utrechtse recherche vorige week heeft opgegraven op het erf van een kinderboerderij in Baarn zijn inderdaad van het vermiste echtpaar Müller-Van der Velde. Dat blijkt uit het DNA-onderzoek dat het Nederlands Forensisch Instituut gisteren afrondde. Over de manier waarop Christiaan Müller en Ria Müller-Van der Velde om het leven zijn gebracht en over het tijdstip van hun dood is nog niets bekend.

Het Baarnse echtpaar werd sinds december 1999 door buurtgenoten gemist. Een plaatsgenoot beweerde het leegstaande huis tot de terugkeer van het echtpaar te beheren. Volgens deze man was de eigenaar met zijn vrouw toegetreden tot een christelijke geloofsgemeenschap in België.

Hoewel buurtgenoten de afgelopen jaren verscheidene keren bij de politie aanklopten omdat ze de uitspraken van de man niet vertrouwden, ondernam de politie geen actie. Pas in december vorig jaar kwam daar verandering in, nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries had ontdekt dat de beheerder van het huis overboekingen deed van de rekening van het echtpaar en in hun auto reed.

Vorige week werd de 59-jarige beheerder, Paul de R., die wordt verdacht van moord en fraude, gearresteerd. Dat gebeurde nadat de Utrechtse technische recherche sporenonderzoek had verricht in het huis van het echtpaar, in het huis van de beheerder en op de kinderboerderij in Baarn waar De R. werkte.

Op de kinderboerderij werden onder het geitenhok twee lichamen aangetroffen. Op dat moment was al direct het vermoeden aanwezig dat het om de lichamen van het vermiste echtpaar ging. De verdachte verblijft op dit moment in een isoleercel. Zijn advocaat, M. Melchers, wil niet reageren op de bekendmaking van het forensisch instituut dat het om de lichamen van het echtpaar gaat.