Vier doden na misdrijven in Rotterdam

In Rotterdam zijn zaterdag vier mensen om het leven gekomen door misdrijven. In de Rotterdamse wijk Schiebroek werden de dode lichamen van drie mannen gevonden. Een 43-jarige Rotterdammer werd in de Talmastraat doodgeschoten.

In een benedenwoning in de Krabbestraat in de wijk Schiebroek trof de broer van een van de drie slachtoffers samen met een vriend zaterdagavond drie ontzielde lichamen aan en waarschuwde de politie.

De Krabbestraat ligt in een deel van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek waarin veel allochtonen wonen. De benedenwoning was een tweekamerwoning, voorheen bedoeld als bejaardenwoning.

Over de identiteit van de slachtoffers en toedracht wilde de politie vanochtend nog niets zeggen, omdat het onderzoek nog gaande is. Volgens de politie gaat het in ieder geval om een misdrijf. Vanochtend werd sectie verricht op de lichamen van de slachtoffers. Aan het einde van de middag denkt de politie de identiteit te kunnen vaststellen.

De technische recherche verrichtte zaterdagnacht een uitgebreid sporenonderzoek in en rondom het huis aan de Krabbestraat. De rechercheurs kregen steun van een team van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.

De politie deed een buurtonderzoek. De auto van een van de slachtoffers werd in beslag genomen en afgevoerd. De broer en zijn vriend, die de slachtoffers vonden, zijn verhoord op het bureau.

Omwonenden zeiden gisteren te vermoeden dat de omgekomen mannen in drugs handelden. ,,We kunnen nog niet bevestigen of dit het geval was'', aldus een politiewoordvoerder.

Een recherche-assistentiegroep van minimaal vijftien rechercheurs gaat het onderzoek verrichten.

Eerder zaterdag werd een 43-jarige Rotterdammer 's middags in de Talmastraat (Rotterdam-Noord) doodgeschoten. Volgens een politiewoordvoerder hebben getuigen verteld dat het slachtoffer op straat onenigheid kreeg met een andere man, die vervolgens een wapen trok en schoot. De dader vluchtte daarop op een fiets. Het schietincident deed zich op straat midden in een woonwijk voor.

Vooralsnog gaat de politie er vanuit dat de twee misdrijven afgelopen zaterdag los van elkaar staan.