Verkerk nog steeds ziek

Martin Verkerk is nog steeds niet speelklaar voor de eerste ronde van de Australian Open. De 25-jarige tennisser uit Alphen aan den Rijn heeft nog steeds last van duizelingen en voelt zich vooralsnog niet fit om morgen tegen de Spanjaard Alex Corretja te spelen. Verkerk gebruikte vandaag nog geen drie kwartier van het uur trainingstijd dat hem als geplaatste speler in Melbourne is toebedeeld. Hij spoedde zich daarna opnieuw naar de toernooiarts voor een medische controle en advies. Hij besloot de beslissing over zijn aantreden tegen Corretja uit te stellen tot morgen. ,,Ik moet me wel aanzienlijk beter voelen dan nu, anders speel ik niet. Ik ga niet voor een paar games de baan op bij 37 graden Celsius. De dokter heeft mij trouwens gewaarschuwd dat ik door uitdroging kan neervallen. Mijn gezondheid is mij liever dan de eerste ronde van de Australian Open.'' Volgens de toernooidokter waart er in Australië een virus rond dat ook Verkerk heeft getroffen. Zijn coach Nick Carr werd eveneens ziek. Verkerk: ,,Bij sommige mensen is het virus na een dag voorbij, maar anderen kunnen er wel drie weken last van hebben.''