Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee Vandaag. De commissie-Blok presenteerde vanmorgen haar rapport over dertig jaar integratie. Verder een reportage over bewoners van de Haagse schilderswijk. Ned.2, 18.20-19.05u.

Nova. Aandacht voor het rapport van de commissie-Blok over het integratiebeleid in Nederland en een discussie met onder anderen de Kamerleden Jan Marijnissen, Nebahat Albayrak en Ayaan Hirsi Ali, en de Rotterdamse wethouder Sjaak van der Tak. Ned.3, 22.20-23.03u.

DOCUMENTAIRE

NCRV Dokument: De tijd op je hielen. Tweede deel van een vierluik waarin ouderen vertellen over ouder worden. In deze aflevering een behandeling met laserstralen voor het verwijderen van rimpels. Ook vertelt een man over zijn vaderschap op zijn vijftigste jaar. Ned 3, 19.02-19.30u.

Arends - In elkaar, uit elkaar. Herhaling uit 1997 van het portret van schrijver/dichter Jan Arends, die bijna tien jaar doorbracht in psychiatrische inrichtingen en op 48-jarige leeftijd zelfmoord pleegde door uit het raam te springen. Ned.3, 23.43-0.42u.

PRAATPROGRAMMA

Muntz en Van de Wint: Het grote complot - De wereld verklaard. Journalist Gerard van Westerloo, vakbondsbestuurder Lodewijk de Waal en ex-politius Bram Peper praten over het behouden van macht of positie in de politiek. Ned.3, 20.02-20.33u.

De leugen regeert. Onder meer over de moord op docent Hans van Wieren van het Haagse Terra College en de rol van de pers bij grote calamiteiten. Jongerenwerker Orhan Celik en journalist Tuncay Cinibulak geven commentaar. Verder kijken Harmen Roeland, Wibo van de Linde en mediaprofessor Henry Beunders terug op de gijzeling van leerlingen in een school in Bovensmilde door Molukkers in 1977. Ned.3, 21.03-22.00u.

DRAMA & KUNST

Napoléon. Eerste aflevering van een achtdelige serie over het leven van Napoleon Bonaparte, gebaseerd op de boeken van Max Gallo. Met o.a. Isabella Rosselini en Gérard Depardieu. Zie tv-vooraf. RTL4, 22.30-23.30u.

FILM

The Adventures of Ford Fairlane (Renny Harlin, 1990, VS). Minder verheffende kruising tussen een private eye en een rockfilm biedt kijkje in de keuken van de popindustrie. Andrew Dice Clay speelt de privé-detective die door een fatale Priscilla Presley op het spoor wordt gezet van een stinkend zaakje. RTL5, 20.30-22.00u., onderbroken door reclame.

The Kid / Disney's The Kid (Jon Turteltaub, 2000, VS). Draak uit de koker van Disney confronteert cynische workaholic Bruce Willis letterlijk met het 8-jarige jochie dat hij ooit was. SBS6, 20.30-22.35u., onderbroken door reclame.

U-turn (Oliver Stone, 1997, VS). Minder bekende, voor relatief weinig geld gemaakte `Stone' is amusante film noir waarin maffia-loopjongen Sean Penn speelbal wordt van rivaliserende echtelieden Jennifer Lopez en Nick Nolte. Bovendien met Joaquin Phoenix en Jon Voight. Ned.2, 23.05-1.10u.

Nordrand (Barbara Albert, 1999, Oostenrijk/Duitsland/Zwitserland). Festivallieveling van debutante Albert volgt vijf jonge mensen uit voormalig Joegoslavië, die in troosteloos Wenen hunkeren naar een beetje geborgenheid. Voor hen is de oorlog nog niet afgelopen. ZDF, 0.05-1.50u.

A Simple Plan (Sam Raimi, 1998, VS). Miezerige psychologische thriller van de regisseur van The Evil Dead vertelt bot een verhaal over drie mannen die een zak geld vinden in een in een besneeuwd natuurreservaat neergestort vliegtuig. Met Bill Praxton, Bridget Fonda. BBC1, 0.15-2.15u.

RADIO

Radio 1-Journaal. Gast is Paul Scheffer die in januari 2000 in NRC Handelsblad Het multiculturele drama publiceerde en de basis legde voor het instellen van de commissie-Blok. Verder reacties op het rapport van minster Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Radio 1, 17.30-19.00u.

Kunststof. Willem Nijholt over zijn rol in het toneelstuk dat hij zelf vertaalde: De vrouw die haar man opat. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van schrijver Koos van Zomeren een gesprek met filosoof Jan Hendrik Bakker over zijn boek Toewijding, over literatuur, mens en media. Ook een gesprek met schrijfster Cathelijn Schilder over haar werkplek. En uit het archief van Philips Holland in Indië een fragment uit januari 1940 over de Duitse aanval op Europa. 747AM, 21.02-23.00u.