Rapper Mystikal veroordeeld tot zes jaar gevangenis

De Amerikaanse rapper Mystikal is vrijdag veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van zijn haarstyliste. De rapper, die Michael Tyler heet en afkomstig is uit New Orleans, bekende schuld in de rechtszaal van Baton Rouge, Lousiana. Het slachtoffer was in 2002 door Tyler en zijn twee bodyguards gedwongen tot seksuele handelingen, nadat ze haar hadden beschuldigd van het stelen van 80.000 dollar. Ook de twee bodyguards kregen straf. Mystikal maakte zes rap-cd's, waaronder het voor een Grammy genomineerde Tarantula (2001). Sinds zijn debuut in 1996 ontwikkelde zijn stijl zich van opruiend tot bombastisch. Mystikal kreeg in Europa meer bekendheid toen hij het onderwerp werd van puber-verering in de film About A Boy (2002), naar het boek van Nick Hornby.