Opgepakt voor boerenkool

Een Belg is zaterdag tijdens een drugscontrole op de internationale trein tussen Amsterdam en Brussel betrapt met 250 gram gedroogde boerenkool met hier en daar een beetje wiet. De man had voor zijn voorraadje `drugs' 200 euro betaald.

Hoewel de man duidelijk was bedrogen, zat er volgens de spoorwegpolitie net te veel wiet tussen de boerenkool. De politie droeg hem wegens invoer van verdovende middelen overgedragen aan de Belgische collega's. De Belg was zaterdag een van de 56 personen die tijdens de internationale controle werden aangehouden wegens drugsbezit.

Volgens inspecteur M. Elshout van de spoorwegpolitie komen dergelijke miskopen wel vaker voor. In december nog werd bij een controle een man aangehouden die voor achthonderd euro pakjes soepgroente had gekocht.