Nieuwe voorzitters voor beide studentenbonden

Beide landelijke studentenorganisaties hebben sinds dit weekend een nieuwe voorzitter. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) benoemde Floris van Eijk tot opvolger van Merijn de Jong, die vorige week om persoonlijke redenen aftrad. Van Eijk studeeerde sociale geografie aan de Universiteit Utrecht en was sinds juni 2003 bestuurslid van de studentenbond. Bij het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is Liobe Kamminga de opvolger van Perke Rombouts die onlangs vertrok wegens een conflict binnen het bestuur. Kamminga studeert politicologie aan de Vrije Universiteit en was sinds vorige zomer al vice-voorzitter van het ISO. Naar verwachting botsen de studentenbonden binnenkort met staatssecretaris Nijs over haar plannen voor het hoger onderwijs. De studenten zijn tegen haar plannen voor het selecteren van eerstejaars en differentiatie van collegegeld.