Libanon neemt verdacht Iraaks geld in beslag

De Libanese justitie weigert een bedrag van 19,5 miljard Iraakse dinar (19 miljoen dollar) vrij te geven dat vorige week in het bezit van twee Libanese zakenlieden werd aangetroffen die met een privévliegtuig uit Bagdad op de luchthaven van Beiroet waren aangekomen. Het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken meldde vervolgens dat het geld behoorde aan het wisselkantoor van een van de arrestanten dat ,,dringende contracten'' met een Britse bedrijf voor het ministerie afhandelde. Naar verluidt gaat het om de aanschaf van pantservoertuigen voor Iraakse functionarissen. Volgens het ministerie is het moeilijk een dergelijk bedrag in Irak in dollars om te wisselen, en zouden de Libanezen daar nu voor zorgen. Maar de Libanese autoriteiten willen eerst officiële documenten zien voor ze geld en arrestanten weer vrijgeven.