Groenendaal bevestigt vorm in Nommay

Richard Groenendaal is gisteren als tweede geëindigd bij een veldrit in het Franse Nommay. Daarmee bevestigde de Nederlander zijn groeiende vorm. Winnaar op het modderige parkoers werd de Belg Bart Wellens.

Wellens' landgenoot Sven Nijs bleef ondanks een zevende plaats met 243 punten leider in het wereldbekerklassement. Groenendaal staat met 190 punten vierde in de tussenstand. De laatste race is 15 februari in Pijnacker.

Groenendaal voelde zich in zijn element op het zware traject in Nommay. Aangezien de wereldtitelstrijd, over twee weken in het Franse Pont-Château, op een soortgelijk parkoers wordt verreden, durft Groenendaal al voorzichtig aan een WK-medaille te denken. ,,Gezien de vorm van Wellens zal een wereldtitel moeilijk worden, maar een medaille moet zeker kunnen. ''

De wereldkampioen van 2000 had veel baat bij het trainingskamp met de Raboploeg in het Spaanse Calpe. Groenendaal, die lang last had van de naweeën van een knieblessure, kon in een andere omgeving even de zinnen verzetten.