Arsenal aan kop na echec Manchester

Arsenal is sinds gisteren lijstaanvoerder in de Engelse Premier League. De Fransman Henry bezorgde de Londense club in Birmingham een 2-0 zege tegen Aston Villa. Manchester United ging een dag eerder pijnlijk onderuit bij Wolverhampton Wanderers (1-0). De Schotse doelpuntenmaker Miller en doelman Oakes, die onder anderen Van Nistelrooy het scoren belette, waren de gevierde spelers bij de hekkensluiter. Door de nederlaag staat United twee punten achter op Arsenal. Chelsea kwam niet tot scoren en speelde op Stamford Bridge gelijk tegen Birmingham City (0-0).

De Nederlander Davids kon zijn debuut bij Barcelona in de Primera Division niet opluisteren met een zege tegen Athletic Bilbao. Na de openingstreffer van Kluivert wist Gurpegi enkele minuten voor tijd tegen te scoren. Davids kreeg in zijn eerste wedstrijd wel een gele kaart. Valencia vreesde zaterdag de koppositie in de Spaanse Primera Division te verliezen na een 0-0 gelijkspel bij Valladolid, maar zag Real Madrid gisteren met 1-1 gelijk spelen bij Betis Sevilla, waardoor het verschil één punt blijft. Deportivo profiteerde met een 4-1 zege op Zaragoza en naderde Madrid tot op drie punten.

Het door financiële problemen geplaagde AS Roma won gisteren met 3-1 van Sampdoria en sloot zo de eerste competitiehelft af met een voor de Serie A recordaantal van 42 punten. Juventus won thuis in de sneeuw met 4-2 van Siena en volgt de koploper op drie punten. De club uit Turijn moet die plaats delen met AC Milan, dat moeizaam met 1-0 won van Brescia. Perugia, tegenstander van PSV in het UEFA-Cuptoernooi, speelde met 0-0 gelijk bij hekkensluiter Ancona.