Skip Bifferty: The Story Of Skip Bifferty

Terwijl de platenindustrie steen en been klaagt over gederfde omzet door internet-downloads, vaart het Engelse cd-label Sanctuary wel bij een uitgebreid heruitgaveprogramma van sixties- en seventiesmuziek. Met Petula Clark en Black Sabbath als kaskrakers, doet Sanctuary veel moeite om ook de minder courante popfenomenen uit het stof te halen. Zo'n bijna vergeten groep is Skip Bifferty uit Newcastle, genoemd naar een zelfverzonnen stripfiguur en muzikaal verwant aan tijdgenoten als Small Faces, Beatles en vroege Pink Floyd. Na de geflopte flower-powersingle `On love' maakte Skip Bifferty in 1967 een debuutalbum dat door liefhebbers in één adem genoemd wordt met psychedelische meesterwerkjes als Sgt. Pepper en Odessey And Oracle van The Zombies, maar dat door zakelijke problemen werd ondergesneeuwd. Bijna onvindbaar in platenbakken, wordt de ongekende muzikale rijkdom van de kaleidoskopische elpee Skip Bifferty nu voor iedereen toegankelijk op een dubbel-cd die ook radiosessies en andere schatten aan het licht brengt. Een geestverruimende openbaring.

(Sanctuary/BMG)