FIFA-baas wil strakke pakjes vrouwenvoetbal

Als het aan FIFA-president Sepp Blatter ligt, spelen vrouwelijke voetballers in de toekomst in strakke pakjes. De voorzitter van de wereldvoetbalbond deed die opmerkelijke oproep afgelopen weekeinde in de Zwitserse krant Sonntagsblick. ,,Kom op, laten we de vrouwen in wat meer vrouwelijke kleding laten voetballen dan mannen'', riep hij op tot een verandering van de traditionele voetbaloutfits.

Het spelen in korte rokjes hoeft volgens de Zwitserse FIFA-baas nou ook weer niet: ,,Nee, maar strakkere broekjes bijvoorbeeld. Ook in het volleybal spelen de vrouwen in andere teneus dan mannen.'' De preses gaf ook een reden voor zijn oproep: ,,Er spelen vandaag de dag nu eenmaal prachtige vrouwen voetbal, sorry dat ik het zo zeg.''

Vrouwen hebben al met een iets lichtere bal gespeeld dan mannen om het spel een wat vrouwelijker karakter te geven. Blatter: ,,Dus waarom kan dan ook niet met de voetbalmode?''