Cheb Balowski:

Is er na alle `chebs' (jochies) die elkaar verdringen in Parijs nu een opgestaan die is opgegroeid met wodka en koolsoep? Niets is onmogelijk in de wereldmuziek. Cheb Balowski is de naam van een 11-koppig gezelschap uit Barcelona dat geweldig zijn best doet uit te dragen dat ook die stad een `global village' is. Er wordt gezongen in het Catalaans, Frans en Arabisch en muzikaal is de variatie nog veel groter. Want naast flamenco, son en salsa, alle drie in elk geval `latin', toont dit collectief zich ook vaardig in stijlen die de naam Balowski rechtvaardigen. `Zigeunermuziek' en `joodse' klezmer, het was vroeger in Oost Europa al één pot nat en in deze ratatouille geldt dat nog sterker. Wie gelooft in puurheid, reinheid en de onbedorven ziel moet deze muziek mijden als de Spaanse Griep. Wie niet bang is voor multiculti en kan bewegen op gebroken ritmes, voelt zich bij Balowski uit en thuis.

Potiner

(Propaganda PGD 030, distr. Lc music)