`Leger van Ethiopië richt bloedbad aan'

Ethiopische regeringssoldaten hebben in de westelijke Gambella-regio deelgenomen aan aanvallen op leden van de Anoeak-stam waarbij zeker 93 mensen en mogelijk 300 mensen zijn vermoord. Dat heeft de Ethiopische mensenrechtenraad onthuld. Het zou om een vergeldingsactie gaan nadat vorige maand een auto van de Verenigde Naties in een hinderlaag liep. Alle acht inzittenden, onder wie drie vertegenwoordigers van de regering, werden gedood. Voor de gewelddadigheden die daarop volgden zijn de afgelopen weken zeker 16.000 Anoeaks over de grens gevlucht met Soedan. De Ethiopische mensenrechtenraad stelt de regering verantwoordelijk voor het geweld omdat ze met haar federaal bestuurssysteem etnische botsingen zou bevorderen. De regering ontkent elke betrokkenheid bij de slachting.