Keen en Heister ontbreken bij WK tafeltennis

Trinko Keen en Danny Heister ontbreken begin maart in de Nederlandse tafeltennisploeg bij het wereldkampioenschap voor landenteams in Qatar. De twee kopmannen hebben in goed overleg met de tafeltennisbond besloten het toernooi te mijden omdat er voor Nederland weinig tot niets te verdienen valt. Nederland speelt bij het WK om de plaatsen 13 tot en met 24, ondanks de twaalfde plaats in het eindklassement van het vorige WK in Osaka. Volgens de twee wijzigde de internationale federatie ITTF de reglementen waardoor Nederland tot het tweede plan is veroordeeld. Keen en Heister werken toe naar het olympisch kwalificatietoernooi in het dubbelspel, begin april in Ludwigshafen. Een maand later wacht voor Keen nog het olympisch kwalificatietoernooi in het enkelspel in Innsbruck.