International Film Festival Rotterdam

Het 33ste International Film Festival Rotterdam brengt hommages aan o.a. de Chileen Raúl Ruiz en de Amerikaanse avant-garde filmer Ken Jacobs. `Artist in Focus' is de Brit Isaac Julien, met werk in museum Boijmans van Beuningen.

Het programma `Power: Play' is gewijd aan computerspelletjes, kunst en politiek. Andere speciale programma's gaan over Roma, kritische Amerikaanse films (Homefront USA) en Nederlandse experimentele films (Dlight).

In de competitie strijden zestien films van nieuwe talenten om drie VPRO Tiger Awards.

In het hoofdprogramma zijn hoogtepunten van andere festivals te zien, zoals Lost in Translation van Sofia Coppola en een aantal wereldpremières, zoals Anatomie de l'enfer van Catherine Breillat. Nederlandse premières in Rotterdam zijn o.m. Het Zuiden van Martin Koolhoven en Fighting Fish, de eerste Nederlandse martial arts-film.