Hello Dolly met Alberti en Brink

AMSTERDAM, 16 JAN. Willeke Alberti speelt volgend seizoen de hoofdrol in een Nederlandse versie van de musical Hello Dolly. Haar tegenspeler wordt Jos Brink, die dit seizoen met Liesbeth List op tournee is in de tweepersoonsmusical Het Hemelbed. Aanvankelijk zou Brink volgend seizoen de hoofdrol spelen in een theaterproductie over de tekstschrijver Jacques van Tol, maar dat plan is een jaar uitgesteld. Hello Dolly is gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder. De musical, die werd geschreven door Jerry Herman en Michael Stewart, ging in 1964 op Broadway in New York in première. De verfilming, met Barbra Streisand en Walter Matthau, volgde in 1969. Een eerdere Nederlandstalige versie, met Linda Lepomme als Dolly, werd in 1992 gespeeld door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.