Arrestaties in Hongkong wegens Britse spionage

China heeft een van zijn topambtenaren in Hongkong gearresteerd wegens vermeende spionage voor Groot-Brittannië. Peking heeft de arrestatie van Cai Xiaohong, die vorig jaar al zou zijn gearresteerd, zorgvuldig geheim gehouden. Cai was secretaris-generaal van de vertegenwoordiging van de centrale regering in Hongkong. Indien hij schuldig wordt bevonden hangt hem de doodstraf boven het hoofd. De arrestatie van Cai, die voor meer dan een miljoen euro Chinese staatsgeheimen zou hebben verkocht, is het grootste spionageschandaal sinds de Britse kroonkolonie Hongkong in 1997 terug kwam in Chinese handen. Details over de arrestatie kwamen aan het licht na de arrestatie van acht Taiwanezen die zijn beschuldigd van spionage voor de de facto onafhankelijke eilandstaat.