TPG in Fortune's lijst favoriete werkgevers

Welk Nederlands bedrijf behoort tot Europa's tien favoriete werkgevers? KLM, Unilever, Shell, ABN Amro? Nee. TPG, het Nederlandse post- en logistiekconcern, althans dat vindt het gezaghebbende Amerikaanse zakenblad Fortune dat vandaag een lijst publiceerde met Europese bedrijven waar het `het prettigst werken is'. Van TPG zegt Fortune dat het als een feniks uit de as van de vroegere PTT is herrezen. ,,De werknemers zijn enthousiast, niet alleen over hun werk, maar ook over de filantropische activiteiten van het bedrijf, zoals medewerking aan voedselhulp voor arme landen.'' TPG werkt sinds eind 2002 intensief samen met het `wereld voedsel programma' van de Verenigde Naties.

Andere concerns in Fortune's lijst zijn onder andere het Britse supermarktconcern Asda (onderdeel van Wal-Mart), het Franse levensmiddeldenconcern Danone, het Zwitserse farmaciebedrijf Novartis, het Duitse elektronicaconcern Siemens en het Zweedse meubelconcern Ikea. Fortune selecteerde eerst 65 ondernemingen, kortte die lijst in en ging bij elk van die bedrijven ten minste een dag praten met werknemers.