Politie vindt twee lijken bij geitenhok

De politie heeft gisteren op het erf van een kinderboerderij in Baarn stoffelijke resten gevonden van hoogstwaarschijnlijk het vermiste echtpaar Müller-Van der Velde.

Later, om zeven uur `s avonds, hield de politie een 59-jarige inwoner van Baarn in de trein ter hoogte van Woerden aan op verdenking van moord op het echtpaar. De man wordt ook verdacht van fraude. Gisteravond om 18.00 uur vond de politie na uitgebreid sporenonderzoek op het erf van de kinderboerderij aan de Piet Heynlaan in Baarn de stoffelijke resten. Hoe lang de lichamen daar gelegen hebben, is nog onduidelijk. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de stoffelijke resten. Of de verdachte de beheerder is van de kinderboerderij wil het openbaar ministerie bevestigen noch ontkennen. De man is vandaag de hele dag verhoord.

Christiaan Müller en Ria Müller werden sinds eind 1999 vermist. De beheerder van de kinderboerderij, die vier jaar op het huis van het echtpaar paste en hun administratie deed, verklaarde onlangs nog dat hij hen nog regelmatig zag. Hij zou, zo zei hij tegen buurtbewoners, het huis voor hen verzorgen. Volgens de beheerder zouden de streng gelovige Müllers zijn aangesloten bij een christelijke sekte in België.

Pas eind november vorig jaar kwam het politieonderzoek op gang, nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries navraag deed bij buurtbewoners, oud-kerkgenoten en de familie. Uit zijn onderzoek bleek dat de beheerder gemachtigd was om overboekingen te doen en dat hij extra ziektekostenverzekeringen voor het echtpaar had afgesloten, omdat zij zouden kampen met een slechte gezondheid. Na vier jaar bleek er geen gebruik van de verzekering te zijn gemaakt. Ook zou het paspoort van de heer Müller niet op tijd zijn verlengd.

De familie van het echtpaar deed vervolgens aangifte van vermissing. De politie zocht naar sporen in België, liet de portretten van het echtpaar verspreiden, maar dat leverde geen aanknopingpunten op. Ook verschillende uitzendingen van het televisieprogramma Opsporing Verzocht leverden niets op. Sinds afgelopen maandag verricht de politie sporenonderzoek op drie locaties in Baarn: de woning van het echtpaar, de woning van de beheerder en de kinderboerderij. De politie deed vanmorgen nog onderzoek bij de kinderboerderij. Over de graafput is een witte tent gezet zodat ook van bovenaf niets is te zien.