EN VERDER

Kierschewijdepad

Zondag 18 januari en zaterdag 14 februari organiseert Vereniging Natuurmonumenten een winterwandeling over het Kierschewijdepad o.l.v. een natuurgids. Start is om 13 uur en de excursie duurt twee uur. De kosten zijn voor leden Aanmelden bij bezoekerscentrum De Wieden. De wandelexcursie start bij de parkeerplaats aan de Lozedijk, gelegen ten zuiden van Wanneperveen. Na afloop is er erwtensoep in de werkschuur van Natuurmonumenten aan de Reeënweg.

Natuurwandeling 18 januari. Inl 0527-246644 (wo, zat en zond 10-17u). Deelname €4.50 niet-leden €7,50.

Festival Adventures

Van donderdag 15 tot en met zondag 18 januari luidt het Haagse Korzo muziekproducties het nieuwe jaar in met de vijfde editie van Festival Adventures. Dit jaar met grensoverschrijdende projecten in het teken van performance art en installatiekunst. Met nieuwe werken van Barbara Okma, Huba de Graaff en Moniek Darge uitgevoerd door Cappella Amsterdam, Electra Ensemble en het robotorkest Ensemble M & M.

Inl www.festivaladventures.nl

Grafisch werk

Op zaterdag 17 januari is er van 11-16 uur een Open Dag in het Grafisch Centrum in Groningen. Naast werk van docenten, cursisten en vrijwerkers zijn er op die dag demonstraties van uiteenlopende grafische technieken te zien. Daarnaast is er meer informatie te krijgen over de nieuwe cursussen, die in de daarop volgende week van start gaan, en de andere activiteiten van het Grafisch Centrum Groningen. In het Grafisch Museum Groningen aan de Rabenhauptstraat 65 is de dubbeltentoonstelling Grafisch Centrum Kopperprenten - De Ploeg Affiches.

Grafisch Centrum Groningen, Warmoesstraat 41, Groningen. Inl Hans Horn (050-5420742 of 06-25178093).

Hamamelisdagen

Iedere zondag in januari en februari en de eerste zondag van maart zijn er rondleidingen in de tuin van J. Heijningen te Breda. In die tuin staan duizend hamamelisstruiken (toverhazelaars), maar ook bijzondere coniferen en heesters. De tuin heeft een oppervlakte van 1,5 hectare. De rondleidingen beginnen steeds om 14 uur.

Hamameliscollectie in de tuin van J. van Heijningen, Overaseweg 120, Breda. Inl 076-5655114. Bijdage €2,50 kinderen gratis.

Cursussen

Het nieuwe voorjaarsprogramma van de Volksuniversiteit Amsterdam is weer verschenen. Er is een groot aanbod aan cursussen. Filosofie, psychologie, communicatie, kunst en letterkunde. En in de Doe Zelf School kun je leren metselen, fietsenmaken en houtbewerken.

Volksuniversiteit, Rapenburgerstraat 73, Amsterdam. Inl 020-6242193 of www.volksuniversiteitamsterdam.nl